Even voorstellen....

De komende weken stellen we een aantal vrijwilligers van De Zwarte Grens voor. In willekeurige volgorde 🙂. Waarom is hij/zij vrijwilliger bij ons project geworden? Deze week is het de beurt aan Ruud:

Mijn naam is Ruud Franssen. Ik ben 36 jaar, heb 30 jaar in Neer gewoond en woon nu in een ander mooi historisch watermolendorp genaamd, Grathem. Gelukkig getouwd met een Grathems Foekepotje en trotse vader van 2 kleine draakjes. Vroeger wilde ik soldaat worden en nu ben ik militair.

De Zwarte Grens spreekt mij aan omdat ik het leuk vind om toneel te spelen (nu met een relatief onbekende crew) en om mensen te entertainen. Daarbij spreekt het verhaal en periode waarin het zich afspeelt mij erg aan. Vanaf de 19de eeuw heb ik wel enigszins beeld bij het leven toen (de techniek, wetenschap en samenleving), maar het jaar 1600 maakt mij wel nieuwsgierig.

Met mijn relatief kleine rol als Sjaen Berben ga ik in de huid kruipen van mijn mogelijke verre voorvader. Als oude ‘Aoj Sjut’ ga ik nu een echte oude ‘Aoj sjut’ spelen. Dit bijzondere project is voor mij geslaagd als we meer dan 100(0) mensen een mooie avond kunnen bezorgen.

ruudf