Kleine rolletjes vragen ook talent!

Stichting Mooder Maas zoekt spelers voor kleine rollen in de nieuwe theaterproductie ‘De Zwarte Grens’ in Midden Limburg De Zwarte Grens is een openlucht theatervoorstelling, georganiseerd door vrijwilligers uit de Neerse gemeenschap. Het verhaal speelt zich af rond 1600 en beschrijft een conflict tussen twee
dorpsgemeenschappen met als inzet een stuk grond. Het thema van het verhaal is saamhorigheid in tijden van nood; samen strijden voor een gezamenlijk doel. De voorstellingen worden in de openlucht opgevoerd op een locatie niet ver van de oorspronkelijke plek. Het betreft 5 voorstellingen waarbij plaats is voor 400 bezoekers per voorstelling.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Voor de volgende fase zoeken we talentvolle, dialectsprekende spelers met ambitie, voor de invulling van onderstaande kleine rollen:

  • Rechter: man 50 plus, statig figuur met gezag. Heeft grote lappen hoogdravende tekst.
  • Klerk: man / vrouw 30 plus, noteert afspraken op perkament met ganzenveer
  • Dorpsomroeper: man / vrouw, 30 plus, goed verstaanbare, gewichtige stem.
  • Kleine jongen/meisje: 6 tot 8 jaar, komt enkele keren ten tonele met steeds dezelfde zin
  • Pastoor: man, 40 plus, pastoorsuitstraling
 
Verder zijn er natuurlijk een flink aantal figuranten nodig, zowel vrouwen, mannen en kinderen. Deze figurantenrollen hebben geen spreek tekst.

De repetities vinden plaats van september 2021 tot en met juni 2022 op dinsdagavond in Neer, onder leiding van regisseur Johan Korten. De repetities waar je voor deze rollen bij aanwezig moet zijn, zijn beperkt. De uitvoeringen zijn op 23, 24, 25 en 26 juni 2022. Gaat jouw bloed, net als dat van ons, sneller stromen van dit stuk? Dan zijn we naar jou op zoek. Meld je aan vóór 5 juni via info@dezwartegrens.nl. Naast je personalia, speelervaring en een recente foto van jezelf zijn we natuurlijk erg benieuwd naar je motivatie om in De Zwarte Grens te spelen en waarom juist in deze rol. De audities zijn op zaterdag 12 juni. Voor de figurantenrollen hoef je geen auditie te doen, maar we maken te zijner tijd graag kennis.


Zien we elkaar binnenkort bij De Zwarte Grens?
Werkgroep Artistiek De Zwarte Grens

Meer info op www.dezwartegrens.nl en www.facebook.com/dezwartegrens