Welkom bij de club Johan Korten!

Eva Custers heeft in overleg met de stuurgroep besloten dat ze een andere rol dan die van hoofdregisseur gaat vervullen binnen De Zwarte Grens. De voorstelling is toch te omvangrijk om te passen binnen alle artistieke eisen die horen bij een afstudeervoorstelling. Eva maakt daarom een andere voorstelling als eindopdracht. Overigens telt ons project wel mee voor haar afstudeerproject. Eva blijft nauw betrokken bij het project als grondlegger, inspirator en lid van de commissie artistiek. We hebben gelukkig direct een andere topper kunnen verbinden aan De Zwarte Grens. We stellen hem graag even voor:


Johan Korten


Toneeldier uit Stramproy. Van jongs af aan is hij bezig met acteren, thuis en op school. Bij Jong Nederland leerde Johan pantomime spelen en toen zijn oudste zus hem vroeg voor een rolletje bij de plaatselijke toneelvereniging was ‘de beer los’. Inmiddels is Johan, al 27 jaar regisseur bij diverse clubs in Midden-Limburg.

De laatste jaren heeft hij vooral locatieproducties geregisseerd:

  • ‘Zwarte Pier’, in Haelen
  • ‘In de geist van graaf Filips’, in Horn
  • ‘Kinjer van de raekening’ en ‘De Bokkenrijders’, in Puth
  • ‘Smaak van Grind’, in Heel
  • ‘Zwart vleis’, ‘’t Koekoeksnest’ en ‘Lòmperikke’, in Heythuysen
  • ‘Vossen van de Spik’ in Haelen

Nu gaat Johan aan de slag met ‘De Zwarte Grens’. Hij was na de eerste kennismakingsgesprekken en vooral na het lezen van het verhaal, geschreven door Bas Keltjens en Hugo Luijten, direct enthousiast.

Een stuk op locatie is volgens Johan altijd een uitdaging. Nu extra, omdat de spelers en figuranten uit de dorpsgemeenschappen in de omgeving komen. Dan zie je waar een dorp groot in kan zijn. En dat hebben Neer, Kessel-Eik en Kessel al vaker bewezen!

De ervaring leert dat locatietoneel veel energie vergt, maar het levert onvergetelijke ervaringen op.